januari 17, %Å
Sazerac
Sazerac är en klassisk cocktail gjord på rågwhisky, socker, Peychauds bitter och absint. Det är en komplex cocktail med många smaklager och en av de äldsta kända cocktails i världen. Den är uppkallad efter Sazerac Café i New Orleans, där den skapades på 1850-talet.
Ingredienser:
- 4 cl rågwhisky
- 1/4 oz enkel sirap (eller 2 cl sockerlag)
- 2 droppar Peychauds bitter
- 1/4 oz absint (valfritt)
- En citronskiva
- En skiva äpple (valfritt)
Förfarande:
- Garnera ett gammaldags glas med en citronskiva och fyll det med is.
- Tillsätt enkel sirap och Peychauds bitter i ett annat glas och rör om ingredienserna.
- Tillsätt rågwhisky och absint (om så önskas) i glaset.
- Använd denna blandning för att skölja det gammaldags glaset och kassera överskottet.
- Fyll Old Fashioned-glaset med is och häll rågwhiskyblandningen över det.
- Garnera med en citronskiva eller äpple.
Sazerac kan anpassas efter din smak genom att använda olika typer av rågwhisky eller genom att tillsätta eller ta bort absint eller sockerlag. Det finns flera varianter av Sazerac, vissa kan göras med Cognac eller Bourbon istället för rågwhisky.